tiistai 6. marraskuuta 2012

Kuka pelkää pimeää...

No nähtävästi ainakin Pixielle se on epäilyttävä elementti. Menin treenaamaan tokoa Oulunkylän kentälle, ja kas, ulkoavaruuden olentojen maailmanvalloitus oli aloitettu tiputtamalla tiedustelulinnake kentän viereiselle nurmikolle. Koska siellä sisällä oli vähintään tiedustelulaitteistoa, ellei sitten jopa vakoojia, piti sille osoittaa että täällä maan päällä ei vähästä väistetä, eli hyökkäykseen! Lopulta saatiin kuitenkin Pixien kanssa aikaan konsensus siitä että kyseessä oli lasten lumilinna, vaikkakin vähän muotopuoli sellainen. Luonnollisesti P ei virheitään myönnä, eli kun linnakkeen todellinen olemus paljastui, unohdettiin koko välikohtaus välittömästi... Treenin lopussa oli kuitenkin epäilys vieraan vallan toimista edelleen olemassa; metsästä esiin hyökkäsi vähintään alien joka piti välittömästi säikäyttää hengiltä. Jos asiaa olisi puntaroitu edes sekunti, olisi saatettu huomata että kyseessä on punapukuinen puhelimeen puhuva lenkkeilijä.. Noh, pikkuvikoja, epäonnistuu ne jenkitkin tiedustelussaan välillä..

Välissä ehdittiin treenatakin:
Kaukoilla aloitettiin, ensin jättö-istu-palkka, sitten istu-seiso-palkka ja lopuksi vielä jättö-istu-palkka pidemmällä matkalla. Kaikki oikein hyvin, istumiset todella sutjakat (pari kertaa ennakoikin), seisomaan nousut teknisesti hyvät, mutta napakkuutta saa tulla vielä lisää.
Sitten ruutu, ensin kerran alustalle, OK. Ilman alustaa, tässä saatiin hyvä työstö aikaan. Jäi ensin ruudun eteen, seisoin varmaan parikyt sekuntia ja vaan odotin, alko se ajattelemaan ja siirty ruutuun. Pari tälläistä miettimisruutua, meni etumerkille tms ensin, ja ajattelun kautta keskelle. Sitten pari näyttöä niin että jäin itse lähemmäs, niissäkin pari vähän mutkan kautta, ja viimeinen luotisuoraan keskelle ruutua. Täytyy treenata paljon ilman alustaa, ja sopivalla vaikeusasteella jotta joutuu ajattelemaan, mutta silti onnistuu. Melkeen kaikki muukin on mennyt tuolle kaaliin vasta kun on joutunut miettimään, joten eiköhän tämäkin.
Viimeiseksi noutoa, pari hetsi-nouda -sarjaa, hyvä, todella nopeasti kapulalle, napakka ote ja heti takaisin. Sitten ihan huvikseen yksi kokonainen, loppuosa / sivulletulo olisi voinut olla ripeämpi mutta muuten oikein hyvä. Etenkin ekaksi kerraksi :) Sitten vielä namilla sivullapitoa, irrotusta, sivulletuloa yms... Nämä tekee hyvin, mutta näki kyllä miten sitä alkoi vi****amaan kun ei voinut pudotella kapulaa oman mielensä mukaan. Pitää muistaa treenata tätä paljon, ja olla selkeä omien kehujen/vapautuksen kanssa. Tässä saattaisi olla naksulla sijaa, mutta tuskin jaksan opettaa sitä...

Kokonaisuudessa taas hyvä treeni, Pixie tuntuu nyt todella kivalta, ja kehittyy hyvin. Yleisenä huomiona, että tuon kanssa sellanen kolme-neljä liikettä kerrallaan on hyvä olla työstössä, ja loput "lepää". Kehittyy todella nopeasti jos treenaa jotain liikettä tiiviistii, ja sitten antaa sen olla pari viikkoa. Mutta liian pitkä treenikausi / liikaa toistoa samasta asiasta alkaa näkymään, lähinnä sellasta puutumista havaittavissa. Tosin ihmekkö tuo, kun ohjaajakin on täyspuudutettu muutaman toko-treenin jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti