keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kohta se loppuu

Nimittäin tokon treenaaminen. Alkaa olla motivaatio jo hieman laskusuhdanteinen, kisoihin reilu kaks viikkoa joten niin kauan vielä painetaan. Tuli se ykkönen sieltä tai ei, niin sitten taitaa tokot taas vähäksi aikaa jäädä.

Vielä kuitenkin jaksaa:
Taas aloitus Pixien kanssa, seuraamisen käännöksiä sekä vasen että oikea. 90% onnistuneita käännöksiä, pakotin koko ajan työskentelemään väistämällä alta pois, pysähtymällä tms.. Palkka tuli aina käännöksen keskellä tai heti kun sai itsensä oikeaan kohtaan. Nyt ne käännökset on mitä on, mutta enää en niitä hinkkaa.. Avoimessa tuskin koskaan ykkönen on jäänyt käännöksistä kiinni, joten vaikka ei täydellisiä olisikaan annan olla. Ei vaan jaksa enää, eikä siitä todennäköisesti ole enää mitään hyötyäkään. Pitäisi antaa asian levätä pari viikkoa ja sitten uusiksi, eli jatkamme treenejä joskus syksyllä.

Sitten liikkeestä seiso. Pari stoppia ja pysymistä, pysyi hyvin paikallaan ja pysähtyi riittävän nopeasti. Näitä tehdään vielä vähän kokonaisuuksina jotta saadaan jotain rutiinia, sisällä myös vähän namihäiriöitä. Ja se on sitten siinä, seisomasta perusasennon jätän ylempiin luokkiin. Istuu siis sivu-käskyllä toki, mutta hitaasti.

Luoksetulon loppua, seisomasta sivulle. Vauhti on kohtuullinen, tulee laukalla, vaihtaa pari metriä ennen mua raviin. Mun mielestä saisi tulla kovempaa, joten näitä treenailen vielä. Myös tuo sivulletulo on vielä fifty-sixty, välillä hyvä, välillä hidas. Palkkaan nyt vain sivulletuloista, ei vauhtipalkkaa, koska se jumittaa tuota sivulletuloa.

Väliin Bryn. Häiriö oli kova, koska vieressä potkittiin jalkapalloa. Ei kuitenkaan karannut sinne, vaikka muutaman kerran tuijotteli kaipaavasti ISOA palloa.
Tehtiin ihan samoja kuin aiemminkin, seuraamista namittamalla, takaosan kääntöä sivulla, jääviä, asennoissa pysymistä, keskittymistä, alustaa. Kaikki on hauskaa ja kaikki sujuu koska on helppoa. Hirveän nopeasti edistyy, etenkin odottamisessa. Joka kertaa täytyy pidentää yhdellä naminantovälillä ennen kuin vapauttaa, ja muutenkin pidentää kehujen / namien väliä. Palkkaan vain ruoalla, sekä juoksemalla ja riehumalla itse Brynin kanssa. Sisällä ollaan treenattu myös noutokapulan nostoa sekä zip-vapautusta.

Taasen Pixie. Noutoa ja kaukoja. Noudossa tehtiin muutama palautus sivulle ja muutama kokonainen nouto. Tässäkin paluulaukka on hitaampi kuin meno, nostot on parantuneet, ja sivulle tulee melkeen hyvin. Treenataan palautusta edelleen sekä vauhdista (pallopalkka), että vierestä (ruokapalkka). Vierestä tehdessä koiran pitää olla niin lähellä että parin askeleen siirtymällä on sivulla, koska muuten tulee sen muutaman askeleen suoran ravilla. Ja siis tietty oppii sen --> vaihtaa jatkossakin raviin mun edessä.

Kaukoissa vain istu-maahan-istu -vaihtoja, avoimen etäisyydellä ja pidemmällä. Pari kertaa vaihdatin niin pitkään ettei enää noussut istumaan ekasta --> palaute. Sitten vähän helpotettuna lyhyemmällä matkalla, ja pääsin palkkaamaan kun teki oikein hyvin. Treenataan vielä, tehty aika paljon kokonaisuuksia ja todella pitkää matkaa, joten nyt lyhennän noin avoimen matkaan ja otan takasin nopeutta vaihtoihin. Koska kun monta palkatonta takana on vire kuitenkin jo laskenut, jolloin voi käydä tahmeaksi sen takia.

Eipä muuta, ihan ok treeni, mutta alkaa vaan maistua puulta. Siksi yritän nyt päättää mitä vielä treenaan ja minkä annan olla, jotta selviäisin mahdollisimman "vähällä" treenillä.
Paikallaoloa ja häiriöitä, ne on ne tärkeimmät. Sekä hyppy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti